På en unik tomt belägen på en bergssluttning ovanför Östersidan Fiskebäckskil planeras 24 st nya lägenheter med exceptionell utsikt över inloppet till Gullmarsfjorden.

Projektet utgör den tredje och sista etappen i projektgruppen Henriksberg, längs med Utmarksvägen i Fiskebäckskil. Etapp 3 består av bostadsrättslägenheter mellan 63 m2 och 116 m2. Lägenheterna är fördelade mellan åtta fristående byggnader som innehåller mellan 1 och 4 enheter.

Situationsplan

I den östra kanten av området finns gemensam parkeringsyta, förråd och avfallsinsamling. Väster ut och direkt nedanför bostadsgruppens hylla i berget finns ett orört naturområde med en vacker näckrosdamm i förgrunden och lite längre ut det vackra bohuslänska kulturlandskapet i skärgården.

Byggnaderna har utformats för att möta berget. De terrasseras, vrids och följer sluttningen på ett sätt som samverkar till en sammanhållen helhet.

Etapp 1, 2 och 3

Husens placeringar i landskapet såväl som planlösningar har optimerats för att maximera den visuella kontakten med havet och skärgården. Samtliga objekt inom projektet har exceptionell havsutsikt.

Bostäderna planeras att upplåts som bostadsrätter enligt förljande fördelning:

  • 10 st 2 rok, ca 63 m2
  • 6 st 3 rok, ca 75 m2
  • 8 st 4 (5) rok, ca 116 m2

Hus A, B, C och D

Hus A, B, C och D är belägna öster om gatan, högt upp på berget. Byggnaderna innehåller fyrarumslägenheter i två plan med entré från ovansidan för bekväm tillgänglighet från den gemensamma bilparkeringen. På entréplan välkomnar en öppen planlösning och framför allt en obeskrivlig vy över skärgården.

Vid ruggigare väder kan du tända i den härliga kaminen som visuellt kan avdela matplats och sittgrupp i det stora rummet.

En våning ner finner du ett lite större sovrum och två mindre. I bakkanten i sluttningsvåningen har tvättstuga och förrådsutrymme placerats. Vill man ha den undre våningen mer avskild för mer separat användning kan en skiljevägg monteras i den nedre hallen och ett minikök utföras i ett av förråden.

Hus E, F, G och H

Hus E, F, G och H är belägna längs med bergssluttningen väster om gatan. Varje byggnad innehåller fyra lägenheter med två eller tre rum.

De övre lägenheterna nås via egna entréer från marknivå. Lägenheterna som är belägna på souterrängplan nås via utvändiga trappor. Hus F, G och H har ett extra plan med penthouse och takterrass.

Samtliga lägenheter är stark orienterade mot havet såväl som naturområdet nedanför bergsterrassen med sin fina näckrosdamm.

Till den nu aktuella tomtplatsen har det anlagts VA-ledningar, marken är grovt terrasserad och förberedd för den planerade bebyggelsen. Vi tar för närvarande emot intresseanmälningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi med mer information i god tid innan säljstart.

    Scroll to Top