Den andra etappen av Henriksberg innefattar markområdet öster om den väg som husen i etapp 1 ligger utefter. Bebyggelsen utgörs av 5 nätta parhus, som totalt innehåller 10 lägenheter.

Samtliga lägenheter har havsutsikt och flera av dem även över Fiskebäckskil. I sitt formspråk anknyter Gullmarn till bohuslänsk byggnadstradition, men husen är också gestaltade för att återspegla vår tid och ge den komfort och energieffektivitet som modern byggnadsteknik kan ge ett hem. Husen är klädda med en tätvuxen träpanel från norra Sverige, målad i vitt respektive grått. Taken täcks av gediget lertegel, väl lämpat för den kustnära miljön.  

Planlösningarna är ytmässigt effektiva och utformade med samband både till trädgård och havet. Lägenheterna har tre sovrum, ett rejält kök med plats för samvaro och en härlig traditionell storstuga/vardagsrum på andra våningen som har ett ryggåstak med träpanel. Varje bostad har en stor balkong på plan 2. Balkongen på ovanplan har havsutsikt och på nedre plan ligger balkongen/uteplatsen i anslutning till köket.

Lägenheterna är sammanbyggda rygg mot rygg med grannen i samma huskropp. Det innebär att varje lägenhet tekniskt sett har sin egen yttervägg mot grannen, vilket reducerar ljudöverföring och motverkar brandspridning. 

BebyggelseParhus i två plan
UpplåtelseformEget ägande
Antal bostäder10 st (5 st parhus)
Byggstart2017
Inflyttning2018
Scroll to Top