Henriksberg etapp 2 innefattar markområdet öster om den väg som husen i etapp 1 ligger utefter. Marken utgörs av en relativt plan platå vars höjd är över den tidigare bebyggelsen.

I den här etappen uppförs 5 nätta parhus, som totalt innehåller 10 lägenheter. Dessa hus har vi valt att kalla Gullmarn efter den närliggande Gullmarsfjorden.

Samtliga lägenheter har havsutsikt och flera av dem även över Fiskebäckskil. I sin design anknyter Gullmarn till bohuslänsk byggnadstradition men huset är också gestaltat för att återspegla vår tid och ge den komfort och energisnålhet modern byggnadsteknik kan ge ett hem. Husen kläs med en tätvuxen träpanel från norra Sverige, målad i vitt respektive grått. Taken täcks av gediget tegel, valt för att klara den kustnära miljön.

Planlösningen är yteffektiv och utformad med samband både till trädgård och havsutsikt. Bostaden har tre sovrum, ett rejält kök med plats för samvaro och en härlig traditionell storstuga/vardagsrum på andra våningen som har ett ryggåstak med träpanel. Varje bostad har stor balkonger på plan 2. Balkongen på ovanplan har havsutsikt och på nedre plan ligger balkongen/uteplatsen i anslutning till köket. Där finns det möjlighet glasa in och få ett eget orangeri.

Lägenheterna är sammanbyggda rygg mot rygg med grannen i samma huskropp. Det innebär att varje lägenhet tekniskt sett har sin egen yttervägg mot grannen, vilket reducerar ljudöverföring och motverkar brandspridning.

BebyggelseParhus i två plan
BoendeformEget ägande
Antal bostäder10 (fördelade på 5 parhus)
Byggstart2017
Inflyttning2018
Färdigställt2018